La victòria es fa esperar com a mínim una setmana més

08/11/2022

Sant Feliu de Llobregat s’estrenava amb un matx de nivell corresponent a la segona jornada de la primera divisió nacional. Els d’Oscar Trigo rebien al recentment descendit Servigest Burgos, amb les expectatives de ser un partit llarg i dur pels locals. Al final, els visitants van imposar la seva llei (40-59).

Els primers compassos del partit ja ens ensenyaven la gran capacitat d’encert dels visitants, liderats per un gran Efrain Martínez, buscant tirs alliberats per als seus jugadors grans i tirant sense problema des de la llarga distància. La primera rotació dels locals no acabava d’encaixar gaire i no va ser capaç d’entrar en partit, portant a tenir un mal inici i a menys de cinc minuts jugats, haver encaixat ja 12 punts en contra (2-12).

La segona rotació local obligava a fer que Fernado Valderrama hagués d’agafar les regnes de l’equip i pogués imposar més joc i ritme en l’atac blaugrana. De la mà d’un ben tronat Ivan Gómez, que aconseguia els seus primer punts aquesta temporada, aconseguien ser capaços d’anotar amb cert ritme i posar en més dificultats als visitants pujant la intensitat defensiva.

El ritme d’anotació visitant semblava cessar-se una mica en el segon quart del partit, derivat d’un canvi d’actitud en la defensa local, on les accions i els tirs havien de ser més forçats, cosa que ajudava a baixar l’encert del conjunt de Castella i Lleó.

Aquesta situació agradava al tècnic barcelonista que provava, i encertava, amb la tercera rotació del partit, i podent arribar a la meitat del matx amb una diferència només de 10 punts (18-28).

Les sensacions eren bones en el final de la primera meitat, els locals tornaven a sortir al camp amb l’esperança de poder mantenir el nivell defensiu que havien implantat amb anterioritat, i que tan bé els hi havia funcionat.

Així ho auguraven les primeres possessions de la represa, un intercanvi de cistelles entre ambdós equips, fent esperar la possibilitat de poder ajustar el marcador pels locals. Fins que quan faltaven quatre minuts per finalitzar el quart, que certes errades no forçades donaven la possibilitat al Burgos de poder implantar un parcial de 0-8 i obligava a Oscar Trigo a gastar un temps mort per parar l’esbrancada inesperada que acabaven de rebre.

El cop d’efecte feia la seva funció i aconseguia que els locals guanyessin els últims minuts del tercer quart 6-4 i portessin a finalitzar el període amb un resultat global de 28-45.

L’esperat inici de l’últim quart feia pensar que podria ajustar-se una mica més el partit si els locals continuaven fent la feina que havien començat a fer a partir del segon quart. I així va ser, els primers minuts portaven a esperançar el matx i arribar quan faltaven sis minuts a baixar la barrera dels deu punts col·locant el 40-49 en el marcador.

Però la bateria es va acabar, i de nou, errades no forçades comeses pels locals, feien encaixar un altre parcial de 0-8 on s’escapaven les petites possibilitats que podien tenir per ajustar el partit, i així acabant amb un resultat final de 40-59.