La UCLM i Unes Unió Esportiva impulsen l’esport adaptat inclusiu a Toledo.

07/04/2016

Acord per crear unes Escoles AFA UCLM esportives amb la participació de Club esportiu APANAS, ADEMTO o AFANNES, entre altres organitzacions

La Universitat de Castilla La Mancha (UCLM) i Unes Unió Esportiva vam presentar ahir un conveni per impulsar a Castella-la Manxa l’esport adaptat inclusiu amb el suport d’organitzacions com APANAS, ADEMTO, AFANNES, ASDOWNTO o ADACE, l’Hospital Nacional de Paraplèjics i el Consorci de Toledo, entre unes altres. En virtut de l’acord, estudiants i becaris de recerca de la Facultat de Ciències de l’Esport fomentaran la pràctica esportiva de nens i adults amb alguna discapacitat.

El vicerector de Recerca i Política Científica, Julián Garde, i la presidenta d’Unes Unió Esportiva St. Feliu de Llobregat (UNES), Montserrat Gracia, han presentat aquest dimecres l’acord de col·laboració que des de l’inici del present curs acadèmic manté la UCLM amb la nostra entitat en el foment de l’esport adaptat i inclusiu. En virtut del conveni subscrit, els estudiants del Grau en Ciències de l’Activitat Física i de l’Esport i del Màster de Recerca en Ciències de l’Esport, així com becaris de recerca, podran realitzar les seves pràctiques acadèmiques fomentant l’inici o l’augment de la pràctica esportiva de nens i adults amb discapacitat.

En l’acte de presentació, celebrat al Campus Tecnològic de la Fàbrica d’Armes de Toledo, van participar també el degà de la Facultat de Ciències de l’Esport, José Manuel García; la vicepresidenta de la Diputació Provincial de Toledo, María Ángeles García, Nuria Mendoza i Jaume 12321381_264152140584407_8594709589054061333_nVilella.

El projecte compta amb el respatller de la Facultat de Ciències de l’Esport de Toledo, que aporta recursos humans, materials i instal·lacions per poder dur a terme les activitats que a dia d’avui mobilitzen a 25 monitors i a més de seixanta nens i adults vinculats a alguna de les organitzacions participants.

Amb aquest acord, la nostra entitat segueix fent un pas més per a la formació de tècnics especialitzats i per al col·lectiu de persones amb discapacitat.