Debut amb victòria a la fase d’ascens

24/03/2022

L’UNES Barça comença amb victòria a Getafe per 72-75

Dissabte 12 de març a les quatre i mitja de la tarda l’equip UNES Barça engegava la fase d’ascens a divisió d’honor a casa d’un dels màxims aspirants a recuperar la màxima categoria nacional. L’equip IMF Smart Education Getafe BSR, es va mostrar a la fase anterior com un equip sòlid i amb clares intencions, assolint la primera plaça al grup A de la categoria d’argent.

Tot i el nivell de l’equip amfitrió, l’equip de l’Unes Barça, arribava a Getafe divendres a la nit, amb la sensació de la feina feta i els deures realitzats, durant els entrenaments de la setmana i, un pla de partit orientat a competir durant els quaranta minuts de joc. Al primer quart l’equip local, amb una defensa molt tancada, aconseguia generar les primeres errades de tir exterior de l’equip visitant, aprofitant la superioritat en el rebot defensiu per generar transicions finalitzades pels homes grans deixava un 21-14 pels locals.

El segon quart va servir per ajustar la defensa, però sobretot, per ajustar la transició defensiva i l’ordre ofensiu, amb una idea molt clara, atacar en superioritat i defensar tancant els espais al joc interior. El pla de treball, va començar a funcionar i, el joc en equip de l’UNES Barça, no només recuperava el partit, sinó que se sentia dominador del ritme de joc, el parcial d’aquest quart (6-18) ho deixava clar i, s’arribava al final del primer període amb un avantatge de 27-32.

El tercer i quart període es van convertir en una lluita de titans, per una banda, l’equip local continuava forçant el seu joc dins la pintura, desgastant a l’equip visitant amb les temudes faltes que minvaven progressivament la intensitat defensiva de l’equip visitant, per part dels visitants, es va poder veure el millor joc de defensa transició en arribada de la temporada, amb un equip concentrar en la feina i en el pla de partit.

Amb rendes de 6 punts a favor dels blaugranes que ràpidament es veien equilibrades. El desgast en els dos equips era patent, l’equip local arribava molt fatigat al final del partit i l’equip de l’UNES Barça amb Biel Carbó i Òscar Pérez eliminats per cinc faltes personals. Quan faltaven 15 segons el marcador reflectia un empat amb possessió dels blaugranes, la jugada de final de partit va generar un avantatge posicional que no va poder convertir-se en els punts de la victòria, arribant d’aquesta manera a una pròrroga, que sobre el paper deixava les coses molt difícils als de St. Feliu de Llobregat.

Amb un 6-0 inicial dels locals, semblava que el partit finalment cauria de la mà dels locals, però un temps mort providencial, donava aire a un equip que ha demostrat aquesta temporada que li sobra fe en si mateix, i engegava una remuntada històrica en un difícil escenari, amb un 2-10 en 3 minuts, afavorits per quatre transicions explosives, donava l’avantatge de 2 punts i dos tirs lliures a falta de 7 dècimes al marcador. Amb un tir lliure ficat i un llançament final a la desesperada, es feia realitat una victòria agònica que sens dubte dona sentit a tot el treball realitzat per l’equip aquesta temporada. Toca continuar treballant i gaudint del camí.